Hexàgons a màquina

I per estrenar la màquina necessitava un projecte.

M’encanten els hexàgons de patchwork, però no m’agrada tant cosir a mà. El bloc de febrer del Quilt Along del SP és d’hexàgons, però en composició lliure, per tant he batallat fins que he trobat la manera de poder-los cosir a màquina.

Hi ha la possibilitat de fer mig hexàgon i cosir-los per files, però no era la idea que portava jo. M’havia de complicar la vida, com sempre. Vaig demanar ajuda al meu maridet per treure una formula matemàtica per fer hexàgons a partir de quadrat, o rectangles com vam veure més tard.

Us faig una mica d’explicació de com els he fet per si us serveix…

Primer de tot dibuixem l’hexàgon de la mida que el vulguem en un paper. Per dibuixar un hexàgon hem de traçar una circumferència entre dues que es toquin. Llavors unim els punts per on es toquen les figures i ens sortirà un hexàgon com aquest:

Aquest dibuix el repetim tantes vegades com hexàgons vulguem en paper de forn. Així:

Jo m’he marcat el rectangle, però realment no cal.

Es talla la roba de l’hexàgon i la de les puntes. Es cusen els triangles de les puntes seguint el dibuix del paper, com a la foto.

Quan tinguem les quatre puntes cosides ens quedarà així:

Llavors muntem la nostra composició i ajuntem els rectangles cosint-los a mida de peu, vigilant de no tallar les puntes dels hexàgons.

El meu resultat és aquest:

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari