Cachopo

Aquest plat asturià té infinitat de variants, l’ingredient principal és la carn i una mica d’imaginació per farcir-la. Tothom coneix els llibrets de llom o l’escalopa milanesa, però aquesta recepta deixa una mica més de marge per la creativitat, a banda de que la mida de la peça és molt més gran.

S’elabora amb carn de vedella o de bou que s’ha d’apallissar abans amb l’eina especifica. Com que jo no en tinc, ho vaig fer amb el corró de cuina.

Ingredients:

  • Carn de vedella o bou oberta en una làmina
  • Farcit: pastanaga, ceba, bolets, formatge, pernil, verdures, etc.
  • 2 ous
  • Pa ratllat
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Preparació:

Primer estenem la carn que ens haurà tallat el carnisser com per fer un rodó. Amb comte de que no es trenqui, li donarem cops i l’aixafarem tant com puguem. La salem i li posem pebre.

Preparem el farcit. Jo vaig confitar un parell de pastanagues a foc lent amb oli d’oliva durant 15 minuts i hi vaig afegir uns fredolics tallats a làmines un parell de minuts més. S’hi pot posar el que es vulgui, de fet.  Ho col·loquem tot sobre una de les meitats de la carn. Hi posem també uns trossos de formatge. Tapem la peça, assegurant que el farcit no surt per enlloc. Si fa falta, s’hi pot posar algun escuradents que traurem abans de servir el plat. És important que no surti el farcit perquè al fregir-ho no amargui.

La part més difícil del plat és l’arrebossat perquè és una peça molt gran difícil de manipular. Pintem bé la part de carn que queda dalt amb ou batut i hi escampem pa ratllat, mirant de segellar bé les vores. Li donem la volta a la peça i repetim l’arrebossat per l’altre costat. Hem de mirar que quedi ben arrebossat perquè no surti el farcit.

En una paella gran hi escalfem força oli i hi fregim el Cachopo, vigilant que no se’ns desmunti al girar-lo. Recordeu que si hi heu posat escuradents per assegurar-lo, els heu de treure abans de servir-lo.

Bon profit!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cuina, Salats i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.